7 tips voor de perfecte trouwjurk!

 7 tips voor de perfecte trouwjurk!

1. You snooze, you lose.


Wacht niet te lang met de zoektocht naar jouw droomjurk. Berperkte voorraden, specifieke wensen en lange wachttijden kunnen ervoor zorgen dat de ontmoeting met jouw jurk langer op zich laat wachten dan voorzien. Begin daarom minstens 6 maanden op voorhand met knip-, plak- en opzoekwerk en vind zo je prachtexemplaartje binnen de voorziene tijd.


2. Ga voor the real deal


Let op met internetaankopen en Chinese merken. De bruidsjurken worden dan wel voor een spotprijs verkocht, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. De stoffen zijn vaak van slechte kwaliteit, beginnen snel te irriteren en bovendien vallen de kleuren vaak anders uit dan werd voorgesteld op de website. Spreek liever een designer aan en bespreek samen je maximale budget.


3. Partner in crime


Wie neem je mee tijdens de zoektocht naar je bruidskleed? Je moeder, je beste vriendin, je tante of alledrie? Maak een weloverwogen belissing, want de jacht op jouw ideale bruidsjurk kan voor veel stress zorgen. Vind je niemand met een gelijkaardige smaak? Neem dan een personal styliste onder de armen. Zij weet alle shopplekjes zijn en haar objectieve mening zal het jou veel makkelijker maken.


4. Paspop


Bereid je goed voor wanneer je bruidsjurken gaat passen. Neem je tijd en maak desnoods op voorhand een afspraak met de designer of winkel. Wees ook voorzichtig met de jurken, aangezien deze vaak van kostbare en fragiele stoffen gemaakt zijn. Douche je en vermijd cremes die vlekken kunnen maken op de bruidskleedjes. Verzorg je nagels en voorkom scherpe kantjes die de jurken kunnen beschadigen. Draag daarnaast een huidskleurige strapless bh en neutraal ondergoed, en je bent volledig klaar voor de jacht!


5. De knoop doorhakken


Ben je na het passen van 2 bruidsjurken al zeker van je stuk? Pas dan voor de zekerheid nog een paar modellen, maar wacht niet te lang. Als je zeker bent dat dit je droomjurk is: beslissen en bestellen! Zorg er wel voor dat de jurk gedurende de hele bruiloft comfortabel kan zitten en je toelaat om te dansen, zitten en plezier maken. Wil je zeker zijn van het totaalplaatje, las dan nog twee pasbeurten in. Een eerste met lingerie en schoenen, en een tweede waarbij ook je kapsel en make-up wordt gedaan. Zo ben je 100% zeker dat je tevreden zal zijn met het eindresultaat.


6. Finishing touch


Hecht genoeg belang aan je accessoires. Ze maken het geheel af en verdienen dus de nodige aandacht. Zorg er in de eerste plaats voor dat je schoenen comfortabel zitten en loop ze best al wat in voor de bruiloft. Kies zeker geen paar enkel omdat ze zo mooi zijn. Je moet er heel wat kilometers mee afleggen op je grote dag en dat doe je natuurlijk liefst zonder pijn. Ook je lingerie verdient je onverdeelde aandacht. Op het eerste zicht lijkt je ondergoed een niet zo belangrijke factor, maar toch kan de juiste lingerie je bruidsoutfit maken of breken. Ga best voor een strapless model in huidskleur of gebroken wit en zorg er zo voor dat je jurk perfect oogt.


7. Wees gewoon jezelf, en geniet, dan straal je vanzelf!


http://www.erwedding.be/