Rituelen tijdens je trouwceremonie?

Rituelen tijdens je trouwceremonie? Jullie trouwdag is een bijzondere dag in jullie leven. De dag dat jullie ten overstaan van familie, kennissen, vrienden en (als jullie gelovig zijn ook God) zeggen dat jullie voor altijd samen door het leven willen gaan. Om zoveel mogelijk geluk en voorspoed af te dwingen, gaan trouwceremonies al eeuwenlang gepaard met diverse rituelen.

Uit de Joodse traditie stamt het gebruik om een glas kapot te stampen, waarmee een breuk met het verleden en het begin van een nieuw leven gesymboliseerd wordt. In de Afrikaanse en Amerikaanse cultuur springt het pasgetrouwde stel daarvoor over een bezem. Uit de Keltische overlevering komt het gebruik om een lint of touw rond de handen van het bruidspaar te knopen, als teken van eeuwige verbondenheid. Samen een kaars aansteken is een christelijk gebruik, waarmee je eveneens aangeeft dat je ‘als één’ verbonden bent met elkaar.


Tegenwoordig zijn de religieuze betekenissen wat vervaagd, waardoor de oude tradities steeds vaker intercultureel gebruikt worden. Misschien spreken de achterliggende gedachten van enkele van deze tradities jullie ook wel aan?


E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg!Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>