Waarom gooit de bruid haar bruidsboeket?

Waarom gooit de bruid haar bruidsboeket?In Europa en Noord-Amerika is het de traditie dat de bruid haar bruidsboeket achterwaarts naar de single vrouwen van haar gastenlijst gooit. Volgens de traditie is de vrouw die het boeket weet te bemachtigen de volgende in lijn om te trouwen. Maar hoe is deze traditie eigenlijk ontstaan?

In de Middeleeuwen was het niet zozeer het bruidsboeket als wel de trouwjurk zelf die symbool stond voor geluk en vruchtbaarheid. Met als gevolg dat de bruid na haar trouwdag op de hielen werd gezeten door een op hol geslagen ‘bende’ single vrouwen die een stuk van haar jurk probeerden te bemachtigen.


Omdat een trouwkleed tegenwoordig wat duurder is en vaak door de bruid ook bewaard wordt als herinnering aan de mooie dag of om later door te geven aan haar dochter, zou het zonde zijn dat de jurk letterlijk in flarden gescheurd wordt. Daarom werd gezocht naar andere ‘vruchtbaarheidstekens’ om te gooien, zoals de kousenband of het bruidsboeket. Het bruidsboeket heeft het uiteindelijk gewonnen van de kousenband.


E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg!Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>