Kies je voor een sluier of niet?

Kies je voor een sluier of niet?De traditie dat de bruid een sluier draagt, gaat al eeuwen terug. Zelfs tot in de Romeinse tijd, waar de sluier een manier was om zich onherkenbaar te maken voor eventuele bruidsrovers of om enig ander onheil of kwade geesten af te slaan. Tegenwoordig gaat de sluier niet meer met bijgeloof gepaard en de traditie is terug aan een opmars bezig.

Een sluier geeft wat extra pathos aan de trouwdag. Heb je een mooi en gedetailleerd trouwkleed, dan hou je de sluier liefst wat simpeler, zodat je de aandacht van je prachtige jurk niet afleidt. Je kan bijvoorbeeld voor een korte sluier kiezen, zodat de sensationele open rug van je jurk niet gecamoufleerd wordt. Maar het omgekeerde kan natuurlijk ook. De sobere, minimalistische bruidsjurken die nu zo fashionable zijn, kan je wat extra uitstraling geven met een opvallend chique sluier, bijvoorbeeld in kant. Helemaal in is de zogeheten ‘watervalsluier’, een romantische sluier die uit verschillende stroken tule bestaat.


E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>