Tafelschikking: wie zet je bij wie en welke regels moet je in acht houden?

Tafelschikking: wie zet je bij wie en welke regels moet je in acht houden?Bij de organisatie van je trouwfeest komt heel wat kijken. Een belangrijke factor voor een gezellig trouwfeest is de tafelschikking. Geen klusje om even snel af te haspelen, want wie zet je bij wie aan tafel en hoe hoort het eigenlijk? Als je enkele gouden regels volgt, zorg je ervoor dat je in ieder geval niemand beledigt.

Aan de eretafel nemen naast het bruidspaar (in het midden) de ouders van bruid en bruidegom plaats. De bruidegom zit links van de bruid. De vader van de bruidegom zit naast de bruid; de moeder van de bruid naast de bruidegom. De vader van de bruid en de moeder van de bruidegom nemen tegenover het bruidspaar plaats. Verder krijgen meestal ook de getuigen, broers en zussen van het bruidspaar een plaatsje aan de eretafel, maar daar mag je nog van afwijken. Voor de rest ben je helemaal vrij wie je bij wie aan tafel zet. Probeer ervoor te zorgen dat je mensen bij elkaar zet die elkaar kennen of waarvan je denkt dat ze het goed met elkaar zullen kunnen vinden. Dat komt de sfeer in ieder geval ten goede!


E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>