Trend: een eco-fabulous wedding

Trend: een eco-fabulous weddingDuurzaam en bewust trouwen is helemaal hot. Zo’n ecologische trouwerij hoeft bovendien in niets onder te doen voor een ‘normaal’ trouwfeest. We geven je enkele tips om een ‘eco-fabulous’ trouwfeest te organiseren.

Laat bijvoorbeeld de uitnodigingen en menukaarten,… op gerecycleerd FSC papier drukken. Digitale printers gebruiken daarenboven geen onnodige chemicaliën en oplosmiddelen. Je kan er ook voor kiezen om het drukwerk te verminderen, door uitnodigingen en bedankkaartjes digitaal te sturen. Ga voor een natuurlijke aankleding van de kerk en feestlocatie. Denk maar aan bloemen als decoratie aan de stoelen, als tafelloper, aan de muur…., een ringkussen gemaakt uit mos en naamkaartjes en ‘gastenboekjes’ van steen.

Ook in je keuze voor de catering kan je je van je milieubewuste kant tonen. Zoek een cateraar die bijvoorbeeld uitsluitend met biologische seizoensproducten werkt. Dat is niet alleen ‘ecologisch verantwoord’, maar absoluut ook smaakvol.

Zelfs je outfit kan je verantwoord maken. Er zijn bijvoorbeeld al bruidsmodemerken die met duurzaam geproduceerde, natuurlijke materialen werken. Nog een leuk idee is het om spullen te recycleren. Dat kan gaan van het hergebruiken van het trouwkleed van je mama of oma tot het dragen van ‘familiejuwelen’. Over juwelen gesproken: ook voor jullie trouwringen is een ecologische keuze mogelijk. Er bestaan ringen die gemaakt zijn van zogeheten ‘groen’ goud; goud dat eerlijk en ecologisch gewonnen wordt uit de mijnen.

Ook wat trouwvervoer betreft, is een ‘groene’ keuze makkelijk gemaakt. Je kan bijvoorbeeld voor paard en kar kiezen. Of voor een fiets, al is dat misschien iets minder handig als je een prachtige, wijde witte jurk draagt. Heb je op je trouwdag grote afstanden af te leggen, dan is een 100% elektrische auto een groen alternatief. Geef je gasten enkele tips voor duurzame huwelijkscadeaus, zoals ervaringsbonnen voor spa, wellness, workshops,… een museumabonnement of een abonnement op wekelijks biologische boodschappen enz.

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>