Een mooi alternatief voor de sluier: een birdcage veil

Een mooi alternatief voor de sluier: een birdcage veilEen sluier is vaak een perfecte finishing touch voor je trouwlook. De ruim 9 meter lange sluier van Prinses Diana, bezet met tienduizenden paarlemoeren lovertjes en parels, staat nog steeds in het collectieve geheugen gegrift. Maar ook in bruidssluiers zijn er trends. Heb je geen zin in een lange (en tevens zware) sluier, dan is een birdcage veil wellicht meer jouw ding.

De kleine ‘birdcage’ sluier was vooral in de naoorlogse jaren ’40 populair, maar zie je nu weer steeds meer opduiken. Er zijn verschillende soorten. Er is de birdcage veil-bandeau, waarbij de sluier met behulp van 2 kammen of pennen aan weerszijden van je hoofd vastgezet wordt. Bij de iets traditionelere variant, komt de tule van de sluier samen op je kruin. Ook populair is het om de birdcage veil wat meer aan de zijkant van je hoofd te dragen. Een laatste optie is om je sluier te combineren met een zogeheten ‘fascinator’, zoals bloemen, veren of een kleine hoedje.

Een birdcage veil past niet bij ieder trouwkleed, maar is bijzonder mooi in combinatie met een bruidsjurk met vintage flair of bij korte, informele trouwjurken.

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>