Welk type trouwkleed maakt je slank?

Welk type trouwkleed maakt je slank?Op je trouwdag wil je er op je aller-allermooiste uitzien en natuurlijk ook liefst zo slank mogelijk. Ben je van nature niet gezegend met het lichaam van een supermodel? Geen paniek. Je kan namelijk ook kiezen voor een trouwkleed waarin je op je slankste toont!

Als je weinig of geen taille hebt of een peervormig figuur hebt, dan is het juist een goed idee om te kiezen voor een trouwjurk met een accent op de taille. De breedte van het tailleaccent is daarbij wel belangrijk. Heb je weinig taille, dan is een smal accent beter. Ook een donker accent kan dan mooi zijn, want die maakt je optisch smaller.

Heb je wat bredere heupen of een ‘booty’ à la Beyoncé? Met een trouwkleed in A-lijn (de typische ‘prinsessenjurk’) of een bruidsjurk met een verlaagde taille, kan je je heupen slanker doen lijken. Vind je het trendy zeemeerminmodel mooi maar denk je dat dit voor jouw figuur niet geschikt is? Probeer het toch maar eens! Heb je een platte buik, dan kan zo’n jurk juist erg mooi zijn!

Ben je niet al te lang van gestalte, dan kan je met een lange trouwjurk langer lijken. Zeker wanneer je kiest voor een trouwkleed met een empirelijn of een jurk die als één geheel lang ‘door’-valt. Lange verticale lijnen (maar ook plooien) maken optisch langer… en vergeet je hakken niet!

Ben je niet blij met je armen? Ons advies: weerleg de aandacht! Bijvoorbeeld naar je decolleté met een prachtige halsuitsnijding of naar je slanke taille dankzij een bijzonder tailleaccent. Wil je jouw armen toch liefst bedekken? Bruidsjurken met lange mouwen zijn nu juist helemaal in!

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>