Klaar voor het betere rijgwerk?

Klaar voor het betere rijgwerk?Veel trouwjurken sluiten met een rijgveter. Ideaal, want zo kan je het lijfje echt helemaal aan je figuur aanpassen en indien gewenst zelfs een sexy ‘wespentaille’ creëren. Maar veel mama’s of vriendinnen van de bruid willen wel eens in de stress schieten bij het idee dat ze de jurk straks helemaal zelf moeten dichtrijgen. De mevrouw in de bruidsmodezaak liet het er nog zo eenvoudig uitzien… maar als je er zelf voorstaat, kan het wel eens een moeilijk kunstje blijken. Met deze tips, komt het vast in orde!

Rijgen is al moeilijk genoeg; met tijdsdruk wordt het een mission impossible. Geef jezelf daarom een half uur tot 3 kwartier de tijd om te rijgen. Was allereerst je handen en begin van boven naar beneden ‘onderlangs’ te rijgen (om en om van binnen naar buiten). Zorg ervoor dat het lint netjes plat blijft en trek je jurk net iets te hoog op; tot net onder je oksels. Wanneer het lint aangetrokken wordt, zal je merken dat je jurk precies op de juiste plaats terecht zal komen. Als je tot 2/3 gekomen bent, kan je van boven naar beneden beginnen met aantrekken. Vervolgens kan je het laatste deel beginnen te rijgen; alleen doe je dat nu niet meer onderlangs maar van buiten naar binnen. Daarna kan je ook dit deel weer strak aantrekken. Maak vervolgens een strik met lange lussen, dan kan je het lint makkelijker wegstoppen. Controleer nog eens nauwkeurig of alles goed zit en klaar!

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>