Waarom zou een trouwjurk altijd wit moeten zijn?

Waarom zou een trouwjurk altijd wit moeten zijn?“Een echte trouwjurk is wit van kleur en heeft een sluier”. Het is een hardnekkig misverstand, die bijna ongeschreven wet is geworden. Want waarom zou een trouwkleed alleen wit moeten zijn? Het is overigens niet altijd zo geweest; pakweg 150 jaar geleden trouwden vrouwen nog in het zwart! Wie houdt van een beetje kleur en originaliteit kan komend seizoen haar hartje ophalen! In de bruidsmodecollecties vind je naast traditioneel wit en crème tegenwoordig ook heel wat pastelkleuren zoals zalmroze, mint, duifgrijs, lichtblauw en blush. Ook mooi is een witte jurk met kleurrijke bloemenprint.

Het andere vooroordeel betreft de sluier. De sluier had in de oudheid nog de functie om de kwade geesten op een afstand te houden, maar nu is het er eigenlijk alleen nog ter ere van de romantiek en de traditie. Hoeft een sluier niet zo nodig voor jou? Dan kan een birdcage veil, een toffe fascinator of gewoon een mooi kapsel al meer dan genoeg zijn!

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken >>