De trouwdag vanuit het perspectief van de bruidegom

De trouwdag vanuit het perspectief van de bruidegomOp je trouwdag wordt van jou als bruidegom heel wat verwacht. Ben jij al op de hoogte van de taken die van jou verwacht worden en de etiquette die eromheen hangt?

Wat je zeker niet mag vergeten, is het trouwboeket van je aanstaande ophalen bij de bloemist. Verder is het vooral zaak dat je de richtlijnen van je ceremoniemeester goed opvolgt. Zo is het traditie dat je eerst je gasten begroet aan de kerk en dan ongeveer 5 minuten voor aankomst van je bruid-in-spé rustig naar het altaar wandelt om haar daar (rustig) op te wachten. Aan welke hand je de trouwring omschuift en draagt, mogen jullie zelf kiezen. Vroeger hoorde je de trouwring volgens de katholieke traditie aan je linker ringvinger te dragen, maar dat is nu niet meer zo’n vaste verplichting. Na de plechtigheid lopen jullie samen de kerk uit: jij loopt dan links van je kersverse vrouw. Op naar de trouwauto! Je mag je trouwauto als bruidegom overigens ook zelf besturen; ideaal als je altijd al eens achter het stuur van een chique sportwagen of stijlvolle oldtimer wilde kruipen en het geeft je ook weer wat ‘alone time’ met je kersverse vrouw.

Wat de kleding betreft: volgens de etiquette draag je je kostuumjas altijd dichtgeknoopt als je staat en open als je gaat zitten. Als je meer dan 2 knopen hebt, dan mag je het onderste knoopje altijd open laten. Is het een warme dag? Toch mag je je kostuumjas volgens de etiquette pas uitdoen na de speeches. Maar denk ook aan je comfort: tijdens een hittegolf zal niemand het vervelend vinden dat je je jasje eerder uitdoet… zeker je mannelijke gasten niet, want volgens de etiquette moeten die weer wachten tot jij je jasje uittrekt, vooraleer zij dat ook mogen doen. Ben je nog op zoek naar een stijlvol, modern trouwkostuum dat helemaal bij je past? Kom eens langs bij E&R Wedding and Fashion.

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg!

Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken