Retro bruiloft jaren ’50 stijl

Retro bruiloft jaren ’50 stijlDe jaren ’50: crooners als Frank Sinatra en Dean Martin of de opkomende rock ’n roll grootheid Elvis Presley op de radio of de jukebox; Brigitte Bardot, Grace Kelly, Audrey Hepburn en Marilyn Monroe in de cinema; de beginjaren van de televisie… In de hedendaagse mode zie je dat vintage-elementen in opkomst zijn en ook in de bruidsmode zie je dat een hang naar die nostalgische jaren ’50 stijl niet uitblijft. Ideaal als je je door deze stijl wilt laten inspireren voor je huwelijksfeest.

Qua locatie zijn er geen grote vereisten: je kan vrijwel iedere zaal, van parochiezaal tot feestzaal, onderdompelen in een jaren ’50 sfeertje, met ballonnen, glitters, confetti, (film)posters, retro-afbeeldingen en jaren ’50 muziek.

Een jaren ’50 bruidje kiest niet voor de traditioneel lange jurk, maar voor een jurk in Dior’s ‘New Look’-style. Een jurk met een bescheiden top, meestal strapless of met een kanten schouder, en een weelderige rok die maximaal tot het midden van je kuiten reikt. Een ‘New Look’-jurk legt de nadruk op je vrouwelijke rondingen: buste, taille en heupen. Door je taille in te snoeren met een brede riem, creëer je het ideale zandlopermodel. Kanten handschoentjes en comfortabele (dans)schoentjes maken het geheel af. De bruidegom kan kiezen voor een witte smoking, met zwarte vlinderdas en een vintage corsage.

De jaren ’50 stijl kan je stijlvol en ‘braafjes’ (‘square’) conform de crooner-stijl interpreteren of juist een tikkeltje rebels en ‘rockabilly’-achtig, met een knipoog naar de opkomst van de Rock ’n Roll. Mag het voor jullie wat extravaganter zijn, dan kunnen jullie experimenten met kleuren, ruitpatronen, leder,…

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg!

Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken