Retro glamour ten top met een ballerina bruidsjurk

Retro glamour ten top met een ballerina bruidsjurkIn de mode zie je steeds meer een hang naar de vintage stijl. Zeker de jurken uit jaren ’50 zijn weer springlevend. Goed nieuws voor wie houdt van die op en top vrouwelijke stijl, die je vrouwelijke rondingen optimaal tot hun recht laten komen. De karakteristieke jurken uit de jaren ’50 in Dior’s ‘New Look’-stijl hebben een stijlvol maar eenvoudig bovenstuk, een ingesnoerde wespentaille en een uitwaaierende rok. Typisch is de lengte tot midden de kuiten, wat ook wel eens met ‘tea lenght’ wordt aangeduid.

Toen Audrey Hepburn in de film ‘Funny Face’ (1957) in haar korte ‘New Look’-trouwjurk danst in het park, is de naam ‘ballerina trouwjurk’ ontstaan. Een ballerina trouwjurk is zwierig, romantisch en kort, maar heeft toch nog veel weg van een echte klassieke trouwjurk. Klassiek maar zeker en vast niet truttig.

Nu ruim een halve eeuw later, zie je deze ballerina trouwjurk weer steeds vaker in de bruidsmodecollecties opduiken. Een nauw aansluitend, bij voorkeur strapless, lijfje en een wolk van tule in de rok. En als je danst, danst je trouwkleed met je mee…

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg!

Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken