Bruidsmodetrends 2016

Bruidsmodetrends 2016Er wordt weer meer getrouwd! En wie ‘trouwen’ zegt, denkt bijna automatisch aan ‘trouwjurk’. Net als in de mode zijn er ook op bruidsmodegebied heel wat trends te spotten. We lichten graag een toepasselijk tipje van de sluier op.

Ibiza-style is één van de trends die zich in 2016 zal manifesteren. Zon, zee, strand,… dat kan nooit verkeerd zijn, toch? Gerelateerd aan de bruidsmode gaat het dan om nonchalante, lichte en soepele trouwjurken die passen bij zo’n chic bohemian / Ibiza-sfeertje. Lichte stoffen zoals organza, chiffon, tule en ook mikado zijde doen het dan ook goed. Net als bloemaccenten, kanten details en jurken met een glamoureuze vintage-look.Een andere toptrend is niet helemaal nieuw maar zet zich in 2016 wel volop door: trouwjurken met een mooie diepe ruguitsnijding of een open rug die rijkelijk bewerkt is met kant en kralen. Dit jaar zie je zelfs strapless jurken met prachtig opengewerkte diepe ruggen. Eveneens niet nieuw maar wél één van de supertrends voor 2016 is kant. ‘Nieuw’ is dat het kant aan de voor- en achterkant asymmetrisch geplaatst wordt of dat er met verschillende laagjes kant gewerkt wordt, waardoor een origineel 3D-effect ontstaat.

Ook zie je heel veel jurken met mouwen of schouderbandjes. Zeker jurken met lange mouwen zijn trendy. Om de liefhebbers van strapless niet ongerust te maken: strapless jurken zijn er nog steeds, maar ze verdwijnen dit jaar wel een beetje naar de achtergrond.

Dit jaar wordt het jaar van de prinsessenjurken en mermaid-dresses. Ze zijn in alle collecties, bij alle merken en in alle varianten te vinden. Zijn dit niet jouw meest flatterende modellen? No worries, ook in sluik vallende jurken of A-lijn jurken is er meer dan genoeg keuze bij E&R Wedding and Fashion!

Net als vorig jaar, zien we ook dit jaar meer kleurtjes. Naast de pastels, die ook dit jaar weer zeer aanwezig zijn, is ook mokka een heel trendy kleurtje. Heel mooi zijn de mokkakleurige ‘slanke, kanten trouwjurken’. Voor tulejurken zijn kleuren als blush en tea rose héél populair.

Benieuwd naar welke trend echt helemaal bij jou past? Maak snel je afspraak voor een passessie bij E&R Wedding and Fashion. In onze zeer uitgebreide bruidsmodeafdeling vind je zeker de trouwjurk die jou op je lijf geschreven is!

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg!

Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken