Do’s & don’ts bij het kiezen van een trouwkostuum

Do’s & don’ts bij het kiezen van een trouwkostuumEen heel belangrijke regel waaraan de bruidegom-in-spé zich bij de keuze van zijn trouwkostuum moet houden, is om rekening te houden met de bruidsjurk. Kiest de bruid voor een traditionele trouwjurk, dan kan je als bruidegom beter ook maar voor een wat klassieker pak kiezen. Kies je samen met je getuigen en bruidsjonkers een pak uit? Dan kunnen jullie de outfit mooi op elkaar afstemmen, maar zorg er wel voor dat het opvalt dat jij de gelukkige bruidegom bent. Dat kan bijvoorbeeld al door te kiezen voor een andere kleur stropdas of overhemd.

Verder zijn er ook nog wel wat etiquette-regeltjes verbonden aan de soorten trouwpakken. De meeste mannen kiezen tegenwoordig voor een gewoon maatpak. Het driedelige pak is bijvoorbeeld weer helemaal hip. Om een echte ‘match’ te zijn voor het altaar, kan je de kleur van je overhemd aanpassen aan de kleur van haar jurk. Met dresscode ‘tenue de ville’ worden een jacquet, hoge hoed en handschoenen bedoeld. De kleur is meestal grijs of zwart en het jacquet wordt uitsluitend overdag gedragen. Een echt avondkostuum is het rokkostuum met witte strik (vandaar de dresscode ‘white tie’) of de smoking met zwarte strik (‘black tie’). Ben je militair? Dan kan je in uniform trouwen, maar let op: soms moet je daarvoor eerst de uitdrukkelijke toestemming hebben van de commandant. Trouw jij in je uniform, dan moet je aanstaande zich aan enkele regeltjes houden bij de keuze voor haar jurk. Het moet een lange, witte trouwjurk zijn die aan enkele vormeisen voldoet wat betreft lengte, mouwen en diepte van het decolleté.

Kan jij wel wat deskundige hulp gebruiken bij het uitzoeken van jouw trouwkostuum? Kom eens langs bij E&R Wedding and Fashion! Wij helpen je doorheen de wirwar van etiquetteregeltjes en zorgen voor een prachtig trouwkostuum, dat precies past en comfortabel zit. Ook voor bijpassende schoenen en matching accessoires ben je bij ons aan het juiste adres!

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg! Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken