Huwelijk new style: moderne regeltjes en nieuwe tradities op het vlak van bruidsmode

Huwelijk new style: moderne regeltjes en nieuwe tradities op het vlak van bruidsmodeOp bruidsmodevlak zijn er heel wat regeltjes. Maar die tradities zijn toch altijd weer gebonden aan een zekere tijdsgeest. Bijvoorbeeld: terwijl een traditie van de laatste decennia ‘trouwen in het wit’ is, was een trouwkleed in de 19e - begin 20e eeuw juist vooral zwart van kleur. En ook nu zie je weer meer kleur in de bruidsmode opduiken. Anno 2016 zijn pastelkleuren helemaal in, maar wie dat wil kan even gemakkelijk voor een rode, zwarte of blauwe trouwjurk kiezen. Wat dacht je van dit ‘omgekeerde wereld’-scenario: als bruid draag je kleur en je vraagt al je gasten om in het wit te komen. Kan je tussen 2 jurken niet kiezen en heb je genoeg budget? Waarom zou jij je dan ‘per definitie’ tot 1 jurk moeten beperken. Je kan bijvoorbeeld een jurk voor de ceremonie kiezen en dan nog een tweede jurk voor het diner / feest.

Zo zijn er nog wel wat regeltjes en tradities waar je je als moderne bruid niet meer echt aan hoeft te houden. Zoals: waarom zou je als bruid-to-be per se voor een trouwJURK moeten kiezen?! Misschien voel jij je wel prettiger in een broekpak of –nog moderner- een jumpsuit? En die hakken? Als jij je niet prettig voelt in hakken, dan hoeft dat toch niet?! Je kan tegenwoordig ook voor ballerina’s gaan, of laarzen… of zelfs sneakers, die je feestelijk ‘oppimpt’. Nog zoiets: de sluier. Eeuwen geleden nog bedoeld om de kwade geesten op een afstand te houden, maar nu is het dragen van een sluier al helemaal geen must meer. Leuke alternatieven zijn bijvoorbeeld een tiara of bloemenkrans in je haar.

Hoewel regeltjes soms een welkome houvast kunnen zijn, moeten ze vandaag de dag ook niet meer allemaal strikt opgevolgd te worden. En dat is alleen maar fijn! Het is jouw dag; jij bepaalt! Misschien zet je wel een heel nieuwe traditie in gang! Kom eens langs bij E&R Wedding and Fashion. Of je nu gaat voor een traditioneel trouwkleed of de tradities juist graag aan je laars lapt; bij ons vind je altijd de jurk van je dromen!

E&R Wedding and Fashion, de gevestigde waarde voor bruidsmode in Limburg!

Klik hier om het volledige aanbod cocktailjurken en trouwjurken te bekijken